Materialen die gebruik worden voor dak renovatie

Als u de investering wilt gaan doen om uw dak opnieuw te laten bekleden dan heeft u legio mogelijkheden. Een dak is natuurlijk een belangrijk onderdeel van uw woning en u wilt wel van een goed materiaal gebruik maken. Maar welke materialen zijn er allemaal? En welke voordelen hebben deze materialen? U leest er hier meer over. Natuurlijk helpt dakwerken Heist-op-den-Berg u ook graag verder.

dakgoot
Een mooie dakgoot

Ten eerste is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden u precies heeft. Dit is voornamelijk te bepalen door het type dak dat u momenteel heeft. Heeft u een plat dak? Of is het een hellend dak? Aan de hand daarvan kunt u een keuze gaan maken. Hieronder de verschillende soorten materiaal die kunnen worden gebruikt op het dak van een woning.

Reguliere dakpannen

U kent ze wel, de dakpannen. In Nederland zeer veel gebruikt, in Belgiƫ iets minder. De pannen zijn er in veel verschillende kleuren, maar de kleur die u het meeste zult aantreffen is toch wel de oranje / rode dakpannen. Vaak zijn deze pannen op hellende daken te vinden. Heeft u een plat dak? Dan zijn dakpannen meestal niet de oplossing. Er zijn ook dakpannen die gemaakt zijn van kunststof. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden. Dakwerken Beerse kan u daarbij zeker hulp bieden.

Natuurlijk dak

Ook is het de laatste tijd populair om een groen dak te laten plaatsen. Voornamelijk mogelijk als u een plat dak heeft. Op de woning wordt een planten materiaal geplaatst. Dit heeft een leuke sfeer en kent nog enkele andere voordelen die u mogelijk kunnen interesseren. Het metariaal zal voor een goede isolatie zorgen. Dat wil zeggen dat de warmte binnen blijft en de kou buiten. Dit kan ook schelen in uw energie rekening. Ook geeft het zoals gezegd een leuke sfeer aan een woning.

EPDM

Dit materiaal wordt ook wel dakrubber genoemd. Het is een kunststof materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Het materiaal wordt op een professionele wijze gelegd en bied ook een goede isolatie.Het is goed bestand tegen UV stralen (van de zon) en zeer elastisch. Dit zorgt ervoor dat ook complexe daken goed kunnen worden bekleed met EPDM.